2020 (1) Auvergne

We gaan de bergen weer in! Op de laatste dag van onze vorige tocht zagen we de Puy de Dome al voor ons liggen en dat is pas het begin. De GR4 gaat over de meest bekende en hoogste 'puys' van de Auvergne, dus na de Puy de Dome volgen al snel de Puy de Lassolas, Puy de la Vache en andere hele of halve kraters. Goed voor 230 kilometer wandelen met veel stijgen en dalen, en mooie uitzichten.

Na vijf dagen lopen houden we onze eerste rustdag in het kuuroord le Mont-Dore. Dat ligt aan de voet van de Puy de Sancy, met 1885 meter de hoogste berg van de Auvergne. Er wordt hier ook wintersport beoefend en aan de andere kant van het Sancy gebergte overnachten we in het ski-dorp Super-Besse. Van hier tot het volgende hoge gebergte (Cantal) zijn het vooral lege plateau's van 1000m. hoogte. Een reden om een extra slaapzak en een waterfilter mee te nemen.

Bij Puy Mary dalen we voor onze tweede rustdag af naar Salers, een sfeervol plaatsje met huizen van donkere lavasteen. Daarna volgen nog twee echte hooggebergte tochten door de Cantal met zelfs een stuk klimmen bij Breche de Roland en de rotskegel Plomb du Cantal. We slapen hier voor een tweede keer in een ski-dorp (Super Lioran).

Na een lange afdaling eindigen we in Saint Flour, een op de rand van een plateau gelegen stadje tussen de Auvergne en Ardèche in. Tegen het einde van de zomer komen we hier terug voor onze tocht door de Adèche.

 

 >>>  Detail overzicht met B&B's  <<< 

Contact

ireland2corsica rob.en.marion@outlook.com