2020 (2) Ardèche

Met de tweede tocht dit jaar komen we in het echte Zuid-Frankrijk en met deze 250 kilometer erbij nadert Corsica met rasse schreden. Vanuit Saint Flour loopt de GR4 eerst vijf dagen door de Margeride, een bergachtige en dunbevolkte streek tussen de hoge bergen van de Cantal en de wat lagere bergen van de Ardèche. We kruisen hier de meest belopen route naar Santiago de Compostella en houden onze eerste rustdag in pelgrimsoord Le-Puy-en-Velay.

Nu volgen vijf dagen met zo mogelijk nog minder bevolking. Het gaat hier door het regionale natuurpark Monts d'Ardèche waar we tweemaal in een herberg zullen eten en overnachten. We komen nu in het toeristische Chassezac en Ardèche dal en houden onze tweede rustdag in toeristische hotspot Vallon Pont d'Arc, waar we ook een stukje zullen kanoën.

De laatste drie dagen gaan over het droge plateau ten zuiden van de Gorges d'Ardèche. We eindigen in het Rhône-dal en zijn dan nog maar 400 wandelkilometers van ons eindpunt op Corsica: Het standbeeld van Pasquale Paoli in Corté.

 

 >>>  Detail overzicht met B&B's  <<< 

Contact

ireland2corsica rob.en.marion@outlook.com